0297.nl | OrMontre Goudsmederij & Horlogerie in Vinkeveen: Oude sieraden zijn nu goud waard

2021-11-22 01:31:29 By : Ms. Cherry Gu

Toen goudsmid Jim uit Vinkeveen dacht dat het tijd was om met pensioen te gaan, vond hij de twee vrienden Kevin Oudijk en Tonie Mulckhuijse bereid de zaak van hem over te nemen. Ze waren beiden werkzaam bij een bedrijf in Amsterdam waar Tonie zich voornamelijk specialiseerde in de aan- en verkoop van horloges en waar Kevin ruim 10 jaar ervaring in het juweliersvak had opgebouwd. Sinds 3 augustus zijn zij de nieuwe eigenaren van het bedrijf.

OrMontre is gespecialiseerd in horloges en sieraden. “We verkopen horloges in verschillende prijsklassen”, vertelt Tonie. “Dat betekent dat mensen die op zoek zijn naar een goed horloge altijd bij ons terecht kunnen. Uiteraard verzorgen wij ook het onderhoud en de service van de horloges. We vervangen de batterijen terwijl de klant wacht. Een bijzondere specialiteit van OrMontre zijn de exclusieve merken. Het gaat om horloges met een marktwaarde van enkele duizenden euro's. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met de aan- en verkoop van merken als Rolex, Cartier en Breitling. Hier is veel belangstelling voor en er is een grote markt van kenners en liefhebbers. Wij werken ook in opdracht. Dit betekent dat ik op zoek ben naar een klant die een horloge van een bepaald merk op het oog heeft. Meestal betreft dit een heel bijzonder type of een speciale uitvoering, waarvan er niet veel op de markt zijn. Het kost soms wat tijd, maar dankzij mijn ervaring met het verhandelen van deze categorie horloges lukt het me meestal om het gevraagde horloge te vinden. Ik koop ook vaak dergelijke horloges zonder koper direct, maar waarvan ik weet dat er ongetwijfeld interesse is. Voor veel mensen is zo'n horloge ook een vorm van beleggen. Ik ben blij dat we ons kunnen onderscheiden met de in- en verkoop van deze exclusieve merken. Maar de nadruk in onze business ligt zeker ook op horloges die aantrekkelijk zijn voor mensen met een bescheidener inkomen. Ons assortiment bestaat ook uit een selectie van goede merken. Op dit moment zijn vintage horloges ook erg populair. Een horloge is een handig middel om te weten hoe laat het is. Maar het horloge wordt ook steeds vaker gezien als een accessoire dat bij de mode hoort en dat bij je moet passen", zegt een gepassioneerde Tonie.

Sieraden De sieradencollectie van OrMontre maakt een bezoek aan de gezellig ingerichte winkel aan de Herenweg meer dan de moeite waard. Een ruime keuze aan gouden en zilveren sieraden van bekende merken. "Maar we beperken ons niet tot het verkopen van sieraden", zegt Kevin. “Als goudsmid ontwerpen en maken we ook zelf sieraden. Hiervoor kopen we ook sieraden van onze klanten. De goudprijs is nog nooit zo hoog geweest. Dit is het ideale moment om iets te doen met de sieraden die al lang in een doos in de linnenkast liggen, maar die niet meer gedragen worden. Dat kan zijn omdat ze er naar uitgekeken hebben. Maar het komt ook vaak voor dat de sieraden afkomstig zijn uit een erfenis van ouders of grootouders. Soms wat gedateerd en daardoor niet meer regelmatig gedragen. We merken dat de mensen die de sieraden willen verkopen vaak versteld staan ​​van de prijs die ze ervoor krijgen. Wanneer men wil verkopen, kan men de waarde laten uitbetalen en er leuke dingen mee doen. Maar wat ook vaak gebeurt is dat we het verzoek krijgen om van de oude sieraden iets nieuws te maken. Wij maken dan in overleg met de klant een ontwerp en kunnen deze vervolgens uitvoeren. Het leuke is dat op deze manier de sieraden die uit een erfenis komen een nieuwe bestemming krijgen. Men heeft nog een herinnering aan de persoon van wie de sieraden afkomstig zijn. Maar dan in een modern jasje en helemaal naar de smaak van de eigenaar.”

Open, eerlijk en transparant. Kevin en Tonie streven naar een open en eerlijke relatie met hun klanten. “We doen wat we beloven, we bieden optimale service en werken transparant. Als het gaat om het kopen en verkopen van horloges en sieraden, is het vaak een kwestie van goed vertrouwen. Wij bepalen de waarde van goud in het bijzijn van de klant. Wij maken een duidelijke offerte voor het ontwerp van een nieuw sieraad, kortom bij ons komt u niet voor verrassingen te staan.”

OrMontre is gevestigd aan de Herenweg 169A in Vinkeveen. Telefoon 0297-743565. U kunt ook mailen: info@ormontre.nl. De website www.ormontre.nl is nog in opbouw. De openingstijden zijn van dinsdag t/m zaterdag van 09:30 - 17:30 uur. Gesloten op zondag en maandag.

Bron: De Groene Venen Tekst: Piet van Buul Foto: Patrick Hesse

Toen goudsmid Jim uit Vinkeveen dacht dat het tijd was om met pensioen te gaan, vond hij de twee vrienden Kevin Oudijk en Tonie Mulckhuijse bereid de zaak van hem over te nemen. Ze waren beiden werkzaam bij een bedrijf in Amsterdam waar Tonie zich voornamelijk specialiseerde in … Lees meer »

Het formulier kan nog niet in behandeling worden genomen, omdat het nog niet (correct) is ingevuld.